(067) 900-43-41
(073) 900-43-41
ПН-НД 10:30-21:00
Меню
Нове меню:
Зона безкоштовної доставки
0 грн.
Фунчоза має багато спільного з рисовою локшиною, відрізняється лише кольором, або, як це краще сказати, зовнішнім виглядом. Після варіння вона набуває прозорого, схожого на скло вигляду, звідси і назва страви.
Більшість вважає фунчозу національним блюдом Китаю, хоча походження самої локшини і донині є загадкою. Боби, основний інгредієнт страви, з'явилися в Індії, тому дана країна в рівній мірі може називатися батьківщиною скляної локшини. Ми можемо сказати точно лише одне - фунчоза з'явилася на півдні Азії.
Кришталева локшина готується досить легко. Спочатку потрібно закип'ятити воду, потім закинути локшину і дати їй покипіти кілька хвилин (4-5), а потім просіяти через друшляк. Після цього потрібно добре промити (поки ще не скляну локшину) холодною водою. Можна навіть не варити її, а лише потримати півгодини в окропі. Пам'ятайте, що фунчоза готується без солі!
Локшина фунчоза не має смаку, що власне і є її головною особливістю.
Багато людей до сих пір сперечаються чи це перевага або ж недолік. Адже з однієї сторони відсутність яскравих смакових якостей дає можливість кухарям робити найсміливіші поєднання. А з іншого боку, локшину немає сенсу їсти саму по собі і це великий мінус.
Через свою смакової особливості скляна локшина має широкий вибір поєднання з іншими продуктами. Ви можете поєднувати її з салатами, супами, вибір обмежується лише вашою гастрономічною фантазією.
Але найкраще вона поєднується з м'ясом і овочами, навіть фрукти - це інгредієнт, що підкреслює окремі смакові ноти!
Головне не подавати до столу фунчозу холодною, потрібно встигнути, поки страва не охолола і локшина не злиплася.
Фунчоза - справжня скарбниця корисних елементів. Особливо багато в ній вітамінів групи В (В1, В2, В5, В6 і В9). Вони роблять благотворний вплив на роботу нашої нервової системи.
Також там міститься необхідні нам калій, натрій, фосфор і кальцій. Оскільки скляна локшина не містить таких складових як глютен, вона не заборонена до вживання людям, що страждають на алергію. Продукт майже не містить жиру, тому деякі лікарі радять її своїм клієнтам під час дотримання дієти.
Склад на 100 г продукту: Білки - 0.70г Жири - 0.50г Вуглеводи - 84.0г Калорійність - 320 ккал
Сьогодні азіатська кухня завоювала серця мільйонів людей по всьому світу. З кожним днем з'являється все більше прихильників екзотичних страв, та й загалом сміливих кулінарних рішень. Скляну локшину фунчозу люблять у багатьох країнах сотні тисяч людей за її простоту в приготуванні, оригінальний вигляд і звичайно ж смак (якого, як ми вже знаємо, немає, але хіба це проблема?). Чому б не спробувати таку страву прямо зараз?!
Якщо ви - шанувальник азіатської кухні, або ж просто любите смачно поїсти, радимо замовити локшину саме в нашому магазині. За якість ручаємося! У складі немає ні найменшого натяку на консерванти і тим більше штучні добавки.
Супер знижка